Ciasto piernikowe z jabłkami
Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez aromatycznego zapachu piernika i pieczonych jabłek.
Może to właśnie stąd zrodził się pomysł na połączenie tych dwóch smaków i przygotowanie ciasta piernikowego z jabłkami.
Smak? Zdecydowanie niepowtarzalny. Szczególnie, że do przygotowania tego ciasta wykorzystała kilka innych, świątecznych produktów, jak cynamon, miód i powidła śliwkowe.
Wartości odżywcze (1 porcja)
- Energia: 149 kcal
- Białko: 3,1g
- Tłuszcz: 7,4g
- Węglowodany: 21,5g
- Ładunek glikemiczny: 10 (niski)
Pełną listę składników oraz sposób wykonania przygotowałam w formie pliku .PDF. Skorzystasz z niego w formie elektronicznej lub wydrukujesz i zachowasz na kolejną okazję.
Aby pobrać kompletny przepis ze wszystkimi wskazówkami, wpisz poniżej swój adres e-mail, na który chcesz otrzymać link do przepisu.
Śledź koniecznie mój zdrowszy kalendarz adwentowy. Już jutro w okolicach godziny 10:00 pojawi się nowy przepis wraz z dedykowanym polem do podania maila w celu pobrania przepisu.
Udało się! Przepis już leci na Twojego e-maila.
W ciągu kilku chwil otrzymasz na podany adres e-mail wiadomość z przepisem
Jeśli nie możesz znaleźć wiadomości, zajrzyj do spamu, zakładki oferty, powiadomienia czy inne.
🎁
Smacznego odkrywania zdrowSZego stylu życia podczas Świąt!
W wolnej chwili zajrzyj do mojego sklepu. Znajdziesz tam m.in. moje autorskie ebooki z przepisami, gotowe diety, bon podarunkowy oraz współpracę ze mną jako dietetykiem i psychodietetykiem. Zapraszam serdecznie.