Wegańska tortilla z tofu

Sie 20, 2019 | Przepisy | 0 komentarzy

Uwielbiam proste, szybkie i smaczne przepisy 🙂

Najczęściej nie mam czasu na przygotowywanie posiłków, więc takie szybkie królują w mojej kuchni.

Łapcie inspirację na przepis na obiad.

Z przepisu wyszły mi 4 porcje.

Składniki: 

✔ 4 pełnoziarniste tortille 

✔ 1/2 puszki czerwonej fasoli

✔ sałata (u mnie mix)

✔ kostka tofu

✔ 4 łyżki klasycznego hummusu

✔ 2 duże pomidory

✔ 4 ogórki kiszone

Marynata do tofu:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • szczypta pieprzu

 

Przygotowanie: 

  1. Tofu pokrój na drobną kostkę i połącz z marynatą i zostaw w lodówce na min. 2 godziny. (ja zamarynowałam dzień wcześniej wieczorem ;))
  2. Wszystkie składniki na marynatę wystarczy ze sobą wymieszać 🙂
  3. Podgrzej na suchej patelni tortille.
  4. Ogórki i pomidory pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Gotowe placki tortilli posmaruj łyżka hummusu, dodaj sałatę, warzywa, tofu, zawiń.
  6. Ciesz się smakiem idealnego szybkiego obiadu 😉