Chili con carne

grudzień 5, 2019 | Przepisy | 0 komentarzy

Szybki, prosty i rozgrzewający obiad. Idealny na chłodniejsze dni 🙂

 

Składniki:

  • ryż jaśminowy
  • 500g mięsa wołowego zmielonego 
  • 2 małe cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów w puszcze
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ostrej papryki 

 

Przygotowanie: 

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na dużej patelni z przetartym czosnkiem na patelni z olejem.
  2. Gdy cebula będzie już złotego koloru dorzuć mięso, podsmaż.
  3. Następnie dodaj odsączaną kukurydzę i fasolę, dodaj też pomidory w puszcze.
  4. Dopraw do smaku 
  5. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
  6. Podawaj z ugotowanym ryżem. 😉 

 

Smacznego 🙂 

0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x