Brownie z czerwonej fasoli

Sie 25, 2019 | Przepisy | 0 komentarzy

To brownie jest obłędne 🙂 Przepyszne, a nie wymaga dużo ani pracy ani czasu 😀

Polecam ! 

Składniki: 

✔ 2 puszki czerwonej fasoli

✔ 4 jajka

✔ 3 banany

✔ 1 szklanka erytrolu

✔ 2 łyżeczki proszku do pieczenia

✔ 3 łyżki oleju rzepakowego

✔ 3 łyżki kakao (oczywiście mam na myśli te prawdziwe, nie dosładzane!)

✔ 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

 

Polewa:

✔ 1 tabliczka gorzkiej czekolady

✔ 1/3 szklanki mleka 2%

✔ 1 łyżka kakao

✔ 3 łyżki erytrolu

 

Przygotowanie: 

  1. Wypłucz dokładnie fasolę, żeby nie zostało posmaku słonego 😉
  2. Przesyp fasolę do dużej miski i dodaj jajka, olej, banany, proszek do pieczenia, kakao, erytol i dokładnie zblenduj.
  3. Połowę tabliczki czekolady pokrój na drobne kawałeczki, dodaj do masy i dokładnie wymieszaj łyżką.
  4. Masę przelej do formy do pieczenia, u mnie była to keksówka.
  5. Piecz około godziny w 180 stopniach, po wyciągnięciu ciasta z piekarnika może być ciut płynne, nie martw się, po wystygnięciu konsystencja będzie jak należy 🙂 
  6. Przygotuj polewę: w garnuszku rozpuść czekoladę, dodaj mleka, kakao i erytrolu, mieszaj. 
  7. Polej ciasto polewą 😉

Smacznego 🙂